Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Ραφαήλ - Ανίσχυρος Άγγελος


Η  Αγγέλα πήγαινε  να βρει τον Τάσο για να του πει πως ο νονός της της είπε ότι ο πατέρας της θα μείνει για πάντα στη φυλακή. Καθώς λοιπόν πηγαίνει να τον βρει, στη διαδρομή λίγο πριν το σπίτι του, μια ομάδα κουκουλοφόρων της ρίχνουν δακρυγόνα  και της πετούν διάφορα σπασμένα αντικείμενα. Η Αγγέλα τραυματίζεται και πέφτει λιπόθυμη.
Μετά από λίγη ώρα ο Τάσος προχωρώντας έξω από το σπίτι του τη βρίσκει μέσα στα αίματα. Κατευθείαν τη  μεταφέρει με τους γονείς του σε ένα νοσοκομείο. Καθώς οι γιατροί την εξέταζαν εκείνος επικοινωνεί με τον νονό της Μήτσο Σαρμπάνη και του λέει να έρθει γρήγορα.
Αφού φτάσει στο νοσοκομείο ψάχνει και βρίσκει τον Τάσο μαζί με τους γονείς του. Ρωτά τι συνέβη και πως έγινε αυτό.
Εκείνη τη στιγμή οι γιατροί τους καθησυχάζουν λέγοντας τους πως η Αγγέλα είναι καλά και πως δεν έχει τίποτα άλλο εκτός από κάνα δυο μικρές πληγές.
Την επόμενη μέρα η Αγγέλα βρίσκεται στο σπίτι της και μαζί της είναι η μητέρα, ο θείος, η θεία της και ο νονός της. Η μητέρα της παίρνει την απόφαση να της πει πως θα φύγουν στο εξωτερικό για κάποιο χρονικό διάστημα μέχρι να ηρεμήσουν τα πράγματα.
Η Αγγέλα δεν φέρνει αντίρρηση αλλά ζητά να τους ακολουθήσει και ο Τάσος. Η μητέρα της το δέχεται και της λέει να τους τηλεφωνήσει. Αφού η Αγγέλα τηλεφωνήσει στον Τάσο και του πει τι θα γίνει, εκείνος της λέει πως θα πάει μαζί τους αφού είναι επιθυμία της.
Έτσι την επόμενη μέρα οι τρεις τους θα έφευγαν για το εξωτερικό.

2 σχόλια:

  1. Η γραφή του Ραφαήλ είναι "οπτική" ή "κινηματογραφική" θα έλεγα. Διάβαζα το τέλος και νόμιζα ότι παρακολουθώ ταινία.
    Ο Ραφαήλ θα μπορούσε να γράψει ίσως ένα καλό σενάριο.
    Όσο για την επίθεση που δέχτηκε η Αγγέλα,έχω να πω ότι εντυπωσιάστηκα, δεν περίμενα ότι ένας μαθητής μας θα αντιμετωπίσει τόσο "ρεαλιστικά" την κατάσταση. Είναι ένα σενάριο που αλλάζει λίγο την οπτική του συγγραφέα και εισάγει μια νέα, τη δική του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εεε δεν το πιστεύω έγραψε ΤΕΛΟΣ ο Ραφαήλ...Τέλος θα χιονίσει!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή