Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Χρήστος - Ανίσχυρος Άγγελος



Δεκατέσσερα


Δικαιοσύνη: Με τον όρο δικαιοσύνη χαρακτηρίζεται γενικά η ιδιότητα ή το γνώρισμα του δικαίου. Με τον ίδιο όρο επίσης χαρακτηρίζεται και η απονομή του ως και το σύνολο της δικαστικής εξουσίας, ή ακόμα και η εποπτεύουσα Αρχή αυτής.

Μετά από αυτή την κίνηση της Αγγέλας όλες οι φωνές , οι βρισιές και τα σπρωξίματα είχαν σταματήσει. Το πρόσωπο της Αγγέλας είχε γίνει γνωστό σε όλους όσους βρισκόταν εκεί. Όλοι την χειροκρότησαν και αυτή άρχισε να κλαίει, τότε ο Τάσος την πήρε αγκαλιά και φύγανε. Οι αστυνομικοί σταμάτησαν να σπρώχνουν και τα παιδιά να φωνάζουν και να βρίζουν, η Αγγέλα καθώς περπατούσε αγκαλιά με τον Τάσο ο Μίλτος την σταμάτησε <<Φεύγεις με αυτόν;>> της είπε και αυτή του αποκρίθηκε <<ναι! γιατί αυτός με κάνει να νιώθω ζωντανή>> τότε η Αγγέλα ζαλίστηκε και ο Τάσος την κράτησε να μην πέσει.
Ο Τάσος την πήγε στο στούντιο και η Αγγέλα ξάπλωσε και αποκοιμήθηκε έως το άλλο πρωί. Σε όλο αυτό το διάστημα που η Αγγέλα κοιμότανε ο πατέρας της αποφυλακίστηκε και ο νονός της Μήτσος Σαρμπάνης ερωτεύτηκε μια ξανθιά γυναίκα. Όταν η Αγγέλα σηκώθηκε, ετοιμάστηκε και πήγε σε έναν γυναικολόγο ο οποίος της ανακοίνωσε  πως θα γίνει μητέρα. Η Αγγέλα έβαλε το μοντγκόμερι της, πλήρωσε το γιατρό και έφυγε σαν κυνηγημένη. Έτρεξε και πρόλαβε να πάρει τον ηλεκτρικό μέχρι το στούντιο όπου βρήκε τον Τάσο και του είπε πως ήταν έγγειος και τότε ο Τάσος την αγκάλιασε και της είπε ότι είναι η ζωή του.
Τον επόμενο μήνα παντρεύτηκαν και ο γάμος ήταν διπλός  γιατί την ίδια μέρα παντρεύτηκε ο νονός της με την ξανθιά κυρία που λεγόταν Άννα Γεωργακοπούλου. Το παιδί της Αγγέλας ήταν κορίτσι, τη βάφτισαν Ειρήνη λόγο της μητέρας της Αγγέλας και η ζωή τους καλυτέρεψε κατά πολύ……..


«Η ανθρώπινη φύση δεν αλλάζει. Σε κάθε μεγάλη δοκιμασία θα βρούμε ανάμεσα στους ανθρώπους αδύνατους και ισχυρούς, ανόητους και σοφούς, καλούς και κακούς.»

1 σχόλιο:

  1. Καταρχήν, χαίρομαι που ήρθε ένα νέο μέλος στην ομάδα μας.
    Πάνω στη βιασύνη μου έκρυψα δύο κεφάλαια παραπάνω στον Χρήστο - είναι λοιπόν μια ξεχωριστή περίπτωση.
    Μου άρεσε που προσπάθησε να κρατήσει τη δομή του συγγραφέα (έβαλε μια φράση ενός άλλου στο τέλος).
    Όσο για την πλοκή, νομίζω ότι ξεπέρασε κάθετί που θα μπορούσαμε να φανταστούμε όλοι οι υπόλοιποι. Ακούς εκεί να παντρευτεί την ίδια μέρα με το νονό της!

    ΑπάντησηΔιαγραφή